Ulasan Perisa Dari USA


Salam sejahtera,

Adakah anda pengguna rokok elektronik dan menggunakan perisa cengkih yang menyamai Gudang Garam Merah tanpa filter atau Djarom atau GePe (Gudang Garam Putih)? Semuanya tak sama dengan GG asalkan? Rasa cengkihnya sahaja tapi manisnya tiada.

Minggu lepas saya telah diperkenalkan dengan perisa Kretek dari USA. Penjual berkenaan menyatakan Kretek ini tidak sama dengan Dekang atau lain-lain perisa dari China.

Saya pun mencubanya dengan meletakkan setitik Kretek ke hujung clearomizer. Mak ai !!! Pedas cengkih sebijik seperti menghisap GG Merah yang tiada filter tu. Pada masa itu saya sedang mencuba perisa Watermelon dari USA juga. Walau bagaimanapun rasa Watermelon ini hilang selama 20 minit walaupun hanya dengan setitik Kretek.

Ha ha jika anda benar berminat dengan Kretek, anda dinasihatkan supaya menggunakan satu clearomizer khas untuknya. Tidak digalakkan mencampurkannya dengan perisa lain kerana kekuatan rasa dan baunya yang cukup tahan lama. Throat heat amat terasa sama seperti GG Merah. Walau bagaimanapun anda kena kerap mencuci clearomizer untuk menggelakkan kerosakan yang cepat pada coil. Disyorkan supaya clearomizer dicuci setiap kali cecair kretek ini habis.

Itu secret maaaa … business strategy, sekarang banyak saingan wooo,” jawapan penjual berkenaan kepada saya apabila ditanya nama Syarikat di USA yang mencipta perisa Kretek ini. Memang dia akui saingan dari penjual perisa yang lain , dan memang diakui juga dari kebanyakan pelanggan beliau bahawa perisa yang beliau bawa memang kaw!

Watermelon

Jika anda penah mengambil gula-gula Bubbleyum atau Fruits tentu anda akan mempunyai rasa yang sama jika anda mengambil perisa Watermelon dari USA ini. Pada mulanya saya sangkakan rasa tembikai seratus peratus, tetapi sebenarnya seolah-olah seperti sirap campur air tembikai. Manisnya tetap ada dan baunya menyenangkan orang di sekeliling.

Advertisements
This entry was posted in Umum and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Ulasan Perisa Dari USA

  1. Pingback: Ulasan Perisa Dari USA | My Rokok Elektronik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s